Kapcaicrew's Blog


SAFUAN’S PROFILE

Posted in Uncategorized oleh Kapcai Crew di Februari 3, 2010

Salam,saya safuan dan skrg tinggal kat kedah.Memang asal kedah pun.Saya peminat kapcai dan sbb 2 la nama blog saya   kapcaicrew’s blog.Tapi moto besar n keta pun saya layan jugak.Skrg pakai skuter je,kalau sapa2 nak sembang psl moto kapcai…konvoi ke…bleh la add saya.Saya skrg dalam perancangan nak beli suzuki fx125@fx150R,tgh kumpul duit.

Advertisements

MY TARGET

Posted in Uncategorized oleh Kapcai Crew di Februari 3, 2010

Saya target dlm 5..6thn lagi saya akan menjadi seorang engineer…automotif@ yg mendesign body moto n keta yg cun2 la..

Skrg saya baru habis spm n sedang tunggu result..saya plan nak sambung belajar kat Universiti Malaysia Pahang(UMP) tapi 2 pun bergantung pada result spm la..harap2 dapat result bagus..


THE SPORTY FX150R

Posted in Uncategorized oleh Kapcai Crew di Februari 2, 2010

Smart x  fx150R ni…ni lah antara moto idaman saya.Fx150R ni dikeluarkan di Malaysia dr thn 1997 hingga 2003,mempunyai tangki myk berkapasiti 15 liter.Enjinnya yg b’kapasiti 150cc bleh m’hasilkan 20hp@9000rpm.2lah skit sbyk maklumat psl fx150R yg saya tau….Add la saya klau ada info lain psl moto ni.

THE EVERGREEN FX125

Posted in Uncategorized oleh Kapcai Crew di Februari 2, 2010

THE FX125Fx125 yg b’jantungkan enjin 125cc mempunyai 5 klajuan dgn paten gearnya 1bwh 4atas.Moto ni menggunakan karbureter jenis mikuni dan suspensi blkang jenis monoshock..Tangki myknya pula b’kapasiti 4.6 liter..bentuknya pun lebih kurang mcm lc..fx125 ni dilengkapi klac tangan..so..pikapnya agak kuat la jugak..

Hello world!

Posted in Uncategorized oleh Kapcai Crew di Februari 1, 2010

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!